ez az ország arról híres, hogy mindenki tisztában van a korrupció létével, sőt, egyfelöl támogatja is, másfelől viszont nem örül neki, hiszen mégiscsak az ő zsebéből finanszírozzák mások a magánbizniszt.

Nem tudom mi van mostanában, valahol (túl sok verzió nincs, ügyészség? belügy? rendőrség?) túlcsordult a bili, és nem hajlandók egymás után takaritani a népek, aki mostanában szarba nyúl, az bizony büdös lesz, simán be tud bukni egy nemzetvédelmi rektor egy piti zsarolással, nem nyúlt senki a hóna alá. Ugyanez a bkv-nál, nem kell részletezni, ismeritek a sztorit, a kérdés csak az, hogy mi változott itt meg ennyire az elmúlt 2-3 hónapban? mitől tud egy korrupt politikus hirtelen simán elbotlani a saját szarában? mitől tud a máv is elindulni a lejtőn? hát tényleg elmúlt a betyárbecsület, már tényleg nem védjük egymás hátát? Nem tudom mennyire tiszta, hogy állami válllalatok és magas rangú tisztviselők sorra buknak meg és kerülnek börtönbe, ilyen még soha a büdös életbe nem volt, korrupcióra létrehozott hivatalok és állami cégek ügyei kerülnek napvilágra, ok, kissé egyoldalú a hibalista, de legálább létezik.

Nem akarok mohónak tűnni, de olyat lehetne kérni, hogy a látványosan korrupt szerveztek után a látványosan pazarló és működésképtelen szervezet vezetőit is csesztessük kicsit? bár ez már túl szép lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr751799061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parararam 2010.03.04. 11:32:30

azt nemtom, hogy ki a következő, tippem sincs, de szerintem csak annyi történt, hogy lehet tudni: kormányváltás lesz. Eredményeket próbálnak felmutatni a fiúk, saját magukat bebiztosítandó... Pedig milyen szép lenne, ha azt mondhatnánk, mostantól így lesz ez. de nem, csak amíg az új kormánytagok rokonsága, haverjai, szomszédsága be nem ülnek a kulcspozikba. de biztos csak túl negatív vagyok.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.03.04. 19:00:15

@parararam: igen, a kocsis esetében ez igaz, elvileg az volt a biznisz, hogy elintézik az ő szarát ha kitakarít rendesen, de a honvédelmi minsztérimban pl ki rak rendet? nekem azért fura a sztori, mert az a mondás járja, hogy a két nagy annyi szálon kötődik egymáshoz, annyi mindent tudnak egymásról, hogy nincs értelme beborítani a másikat, mert visszacsaphat. ennek ellenére most mégiscsak történik valami, és kérdés, hogy ez az új kormánnyal durvul vagy elül.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.03.05. 09:47:40

a hírszerző veled ért egyett, kevés a parlamenti hely, és csak úgy lehet tutira menni, ha az előtted lévőt beszopatod:

www.hirszerzo.hu/cikk.leszamolas_zajlik_az_mszp-ben.142295.html
süti beállítások módosítása