kakamátyás 2008.02.17. 18:38

?

mivel úgyse olvassa ezt blogot senkise az ádámon kívül, talán senki sem kezd el itt okoskodni, beszólni, kiigazítani, ezért megosztom veletek, mi jutott eszembe, ahelyett hogy dolgoznék, nevezzük mondjuk scifinek, de előre szólok, nem értek hozzá, nem olvastam utánna, csak egy gondolatmenet, tök szubjektív:

Mennyire vicces lenne már, ha kiválna koszovó után a vajdaság, aztán erdély, meg katalónia meg baszkföld és bretagne, és wales és vallonok meg a flamandok végre szétválnának és így tovább ameddig végül csupa 1-5 milliós tartomány lenne egész európa, de mind az unió szoknyácskája alatt. Ehhez kb 50-80 évre van szükség, de az évszázad végére mindenképp összejönne. mindenképp remek lenne, de valahogy az a tapasztalalt, hogy az ilyen kis nemzetállamok sokkal hatékonyabban működnek, példának ott vannak a kistigrisek, vagy a balti államok, vagy akár amerika is hasonlóan működik.
De ez akár az egész világra is kiterjeszthető, oroszországban, indiában stb mindenképp, fantasztikus lenne kultúrális szempontból, nemzeti identitás szempontjából, de a gazdasági, politikai  kapocsolat úgyis megmarad a közöségben, de mégsincs akkora befolyás, hogy már gázos legyen. az, hogy háborók, határvillongások lesznek, az tény, de a központi hadsereg ellátja a belső és a külső biztonsági feladatokat is.
Így végül marad egy amerikai egyesült államok(+ausztrália), egy európai unió, egy szláv nemzetközösség, egy dél és közép-amerikai nemzetek közössége, egy indiai állam, egy kínai (benne:egy délkeletázsia+ polinézia), afrikai nemzetközösség, a muszlim gecik gyülekezete, és kész. japán kína csicskája lesz, ofkorsz, de az már 20 éven belül összejön:)

Viszont, az eu migrációs politikájának hátulütői is beérnek lassan, és felrúghatja a fenti szép tervet, mert ha egy nemzetállamban a kisebbség többség lesz, akkor pl olyanok történhetnek mint koszovó, ahol is a betelepedő albánok szépen lassan túlnőtték a szerbeket, és ki is sajátították az országot (jó, ez sarkított, de példának jólesz). Ha pl délfranciaországban vagy bárhol máshol az arabok egy településen túlnőnek a helyieken, a kisebbségpolitikának hála először önálló önkormányzatot aztán meg autonómiát akarnak aztán bevezetik a shariát, akkor nem lesz mit tenni, és megalakul egy kis arab állam eu szivében, vagy ki kell baszni onnan a lakókat, az meg ugye fér bele a jófej eu-képbe, de egy ország nem állhat héjákból, és a hóditó politika következtében hamar háborút idéz elő a szomszédokkal, amibe a nagy arab országoknak is be kell lépniük, stb, stb. vidám lesz, na.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr95343082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. 2008.02.20. 13:27:54

én nem az ádám vagyok oszt mégis.
te hülye fasz

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.02.20. 15:24:44

tényleg, basszus, most látom, hogy vannak napok, amikor 3-an is olvastak, gondolhattam volna, hogy te leszel az bébi. ja, és hülye vagy teeeeee, hihi

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.02.21. 09:46:19

index.hu/politika/kulfold/eu_redrawn/

most vagy ugyanarra gondoltam, mint a kecseg indexesek, vagy, mégis olvassa valaki hármunkon kívül amit írok...

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.02.21. 09:51:24

és ugyanazok a példák, gyanús, nagyon gyanús...

dr. K. J. phd. 2008.02.21. 10:40:39

ja én is láttam
röhögtem is hogy a szar blogodat nyúlja a zindex tök béna
süti beállítások módosítása