kakamátyás 2008.04.08. 11:09

de mikor?

Volt ma egy érdekes cikk az indexen, amely az országok gdp-jének arányában vizsgálja a állami szféra költségvetését, amiből nem meglep módon az jött le, hogy kb 10-15 %-kal lehetne kevesebbet költeni anélkül, hogy a működés hatékonysága csökkene. Ez lovéban kb 2-3 billió forintot jelent évent. Nem tom, mond-e ez a szám valamit, de ez geci sok. Ok, kb 100.000 ember kibaszásával jár, dehát ha úgy ki lehet őket baszni, hogy nem tünik fel a hiányuk, az azért valamit jelent. És ha azt a kis lovét jól forgatják meg, és jönnek a vállalkozások és a befeketők, mert olyan környezett alakítunk ki, akkor annak a 100.000 embernek lesz munkája. Márha versenyképes tudással bírnak (persze akinek olyan van, az nem titkárnő egy falusi önkormányzatnál).

De nálunk ez nem így megy. Sok sebből vérzik. Nálunk nem lehet önkormányzatot megszüntetni, összevonni, mert megszoktuk hogy 20 fős faluban is van önkori. Nincs migráció, egy zsírosabb melóért sem költözünk, hátmég külföldre. Nem baszunk ki ennyi embert, mert az életbe nem lehet választást nyerni utánna. Nem változunk. Mi ilyenek vagyunk.

A kérdés az, hogy fog-e ez változni valaha is.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr49416536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása