kakamátyás 2008.04.26. 13:33

de mit?

asszem ez nem kérdéses, hogy fasza zenei adóra szükség van és ezért fura, hogy a magyar könnyűzenei rádiózás ilyen gyermekcipőben jár még mindig, hiszen azért bőven lett volna már idő ebben is fejlődni, ok, persze volt a tilos meg van a rádiócafé, de azért a budapesti vételkörzet csak egy szűkebb csoporthoz jut el, akik különben is hozzáférnek ilyen zenékhez, hiszen számtalan világhírű fellépő jut már el hozzánk is rendszeresen, meg különbenis pest és néhány nagyobb város azért rendesen kilóg az ország többi részén tapaszalható állapotok közül, de ezért csak a médiát lehet okolni, hiszen honnan is tájékozódnának a fiatalok, ha máshonnan képtelenek. Az ország nagy részén még a house és dnb ütemekre ropják a fiatalok,az európai szórakozóhelyekről kb 10 éve kikopott előadókra, vagy még a 80-as évek rock és popzenéjének bűvöletbe merevedett pocakos bőrgatyás arcok mondják a tutit, vagy esetleg a vivatv szerencsétlen trendi idiótái kenik az aktuális talpalávalót, az mtv meg alig indult el, máris haldoklik, és semmilyen hozzá fűzött reményt nem váltott be.
Ezek után igazi felüdülés lehet a petőfi rádió, annak, aki korrábban nem hallotta ezeket a zenéket, de valjuk be, azért ez a fajta műsorstruktúra messze van attól amit kielégítőnek lehet nevezni. Egysíkú, sok az ismétlődés, tematizálatlan, semmi előremutató, kevés izgalom. Ok, elborult zenefanatikusként kicsit mások az igényeim, mint az átlagnak, de mindenki ezt mondja, akivel beszéltem a rádióról.
Ennek ellenére a hallgatottsági adatok lenyűgözőek. Márciusra 12 %-ra nőtt a hallgatottság a 15-29 évesek körében, de a 15-45-ben is szép eredményekről lehet beszámolni, persze ez bevételeket nem hoz, hiszen közszolgálatiként korlátozott a reklámfelület, korlátozott minden irányba.
És ezek után képzeljük el, milyen lenne, ha a magyar közszolgálati médiát nem a poltiika irányítaná, és nem nyomná rá kis bélyegét akár a kultúrális médiumokra is, és nem bénítaná meg, vagy butítaná el teljesen.
De van olyan lehetőség is hogy nem várunk semmit, és megoldjuk magunknak, ehhez viszont országos lefededettségű rádióra van szükség, ami változatos, szórakoztató és vállalható minőségű zenét sugározna, az pedig nem egyszerű dolog, például irtozatos pénzekbe kerülne.
Az a baj, hogy a végére elfeljtettem, mit akartam az elején kihozni ebből, de majdcsak eszembejut :)

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr20443074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. 2008.04.28. 12:45:01

"house és dnb ütemekre ropják a fiatalok"

azt te csak hiszed mátyás fiam
"Az irányadó stílusok a vidéki fiatalok körében a eurotrance, eurotechno, eurohouse irányzatok, és természetesen az aktuális mainstream magyar pop illetve ezek eurotechno-mix változatai."

vö.
fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0227beszelo20070100.html

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.04.28. 13:56:13

nahát, így már tényleg jobban hangzik :)
süti beállítások módosítása