a Kértész Ákosos sztori kapcsán sok minden kavarog a médiában, az "aljas hazaárulótól" a "kissé erőssen fogalmazott" -ig, és egyszerűen nem tudok emelett elmenni, mert mindkét verzió annyira felháborít, hogy emelett már nem lehet elmenni. Az első verzióról kár szót vesztegetni, mert a mélymagyar az ilyen, ha mutatnak neki valamit, ami résnek tűnik, abba belemászik, és fetreng benne, de hogy a baloldai média miért próbál elkenni, finomítani, azt egyszerűen nem értem. Ez a hozzállás arról szól, hogy egyetértünk a nácikkal, de azért mégis a mi kutyánk kölke, ezért nem basztatjuk. hát a faszomat belétek, hát nem láttok? ti nem beszélgettetek az elmúlt 10 évben senkivel? nem olvastatok el egy kurva cikket sem a kurva újságaitakban? hát miről szól a közbeszed itthon már nagyon régóta?

a magyarokról a magyaroknak van a legrosszabb véleményük, ez nem kérdés. Aki járt már közértben, és csak vélteltlenül állt be valaki elé, rögtön azt kapja, hogy ilyenek ezek,  magyarok, mind erőszakosak, bunkók, ha valamit szeretnél elérni akkor inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is, de nehogy neked jobb legyen, satöbbisatöbbi. na, rémlik valami? vagy ezt is most hallod először? az, hogy bezzeg nyugaton, az ok, de meg mostmár a kinaiak is. meg hogy már a szöröstalpuak is leelőztek, a szlovák gecik meg így-meg úgy, mert mi ilyen kis bénák vagyunk. tényleg nem ismerős? ez most komoly? hát gratula, picit még hazudozhatnánk magunknak, az biztos segít.

és íme megjött, itt a puszta-putyin a csapatával, és a bazi nagy pr-nemzettudatával, ahogy görcsösen nézzük azt az elbaszott kicsi sárga izét, és nem hogy narancs, de rögtön törvénybe iktatva grepfruit, és aki lecitromozza, az hazaáruló. és ehhez asszisztál itt mindenki. a saját médiabirodalomnak kötelező, a szélsőjobb jóhogy aszisztál, dehogy aki elvileg máshogy gondolja, az is úgy csinál, mintha ez most aztán tényleg fúj, ez de illetlen volt, és ezt tényleg nem kéne. hát bazdmeg.

Hogy mi a gond azzal amit a szakállas bácsi mondott? semmi, ezekkel mindenki tisztában van, ahogy fent vázoltam. akkor mégis mi az oka, hogy ekkora a felhördülés? az, hogy zsidó. egy zsidó ilyet nem mondhat. mert a zsidó, azért az mégsem igazi magyar, max félig, de inkább csak negyedig. egy magyartól még eltűrnénk, de egy ilyentől nem. és ez az igazán ijesztő benne. mert ez alapján a zsidónak mások a jogai, mint a többi magyarnak. meg van különböztetve. a jobbérzésük még tolerálják őket, mert ők ilyen jófejek, a kevésbé jó arcok pedig már nem ilyen kedvesek és megértőek, díj, állampolgárság, minden visszavonva, ha nem azt mondja, amit mi akarunk. és ez kibaszottul erről szól. hogy a szartengerben megint előbukkant, hogy ki tehet erről a sok szarról itt körülöttünk. és ilyet már játszottunk, és ronda vége lett. hát ezen gondolkozzatok el kedves baloldali félretekintő gecik. köszönöm a figyelmet.

na csak nem bírom megállni, hogy le ne írjam, szóval érdekes volt tegnap az orbán interjú több szempontból is, pl én olyat még élő ember szájából nem hallottam, hogy "én kormányzom Magyarországot" mert elvileg a fehér lovas csávó óta nem volt itt olyan, de ezek szerint vikiben megvan az öntudat, és érzi az országot a zsebében, ami azért megnyugtató, hiszen ki akarna olyan országban lakni, ahol nem egy ember aktuális reggeli brénsztormjától függ, hogy hogyan alakul a következő 10 év. a másik izgi az volt, hogy ő a 100 ezer utcára kerülő lakáshitelesnek településeket fog létrehozni szükséglakásokkal, tehát "szükségtelepüléseket", akinek meg munkája sincs, annak meg közmunkát ad, ami azért elég faszán hangzik, tehát ha kibasztak a lakásodból, mert olyan hitelt vettél fel, amit nem tudsz visszafizetni és kibasztak a melódból, akkor viki aládnyúl és felkarol, ad neked lakást és munkát is, lehetsz te bármilyen nagy barom és életképtelen kolonc.

Előttem a kép, ahogy mennek hosszú sorokban azok, akik leszakadtak, mennek orbánfalvára lakni, ahol semmi sincs, csak 100forintos és kínai boltok, az utcák néptelenek de gyönyörűen tiszták, hiszen az egész város azt takarítja, és nincs munkanélküliség, mert aki nem dolgozik, azt kirakja a vitya.  

Mindezt pedig viszonylag olcsón kihozható, ha azt nézzük, hogy egy m3 építési költsége mondjuk 100 e ft, és egy családnak azért nem árt 30 m3, és kéne mondjuk 50 e lakás, akkor alíg a mol csomag harmadáért már meg is oldotta a problémát, plusz az épitőipart is leköti egy időre. persze, ha véletlenül mégsem lenne szükség fél millió közmunkásra, vagy esetleg mégsem tudunk nekik 300 milliárdot kifizetni minden évben a semmire, akkor majd kitalálunk mást.

kakamátyás 2010.07.09. 11:50

otp gyógyszertár

az lehet, hogy a váci utcában találkoztam egy gyógyszertárral, ami gyanusan otp tulajdonban van, és alma néven hálózatban üzemel egy olyan időszakban, mikor a gyógyszertárak össze-vissza fossák maguk, mert nem megy a bót a libaeralizációtól?

kakamátyás 2010.06.05. 11:17

nem értem 654673.

Megvolt a forradalom a fülkékben, jönnek a dolgos hétköznapok, és adná magát a dolog, hogy jelen helyzetben a forradalmi lendületű ország egy emberként megy a gátakra segíteni, és a Vezénylő Tábornok az összes elérhető médián azt nyomja, hogy emberek, itt az idő, hogy bizonyítsunk, itt az lehetőség, hogy az ország valamiben végre tényleg összefogjon, megvan a kézzelfogható, rövidtávú, de annál fontosabb cél, erre semmi. Ez a mostani is szokás szerint a helyiek ügye marad, néhány önkéntesen kívűl csak az van ott, akinek vagy érdeke, vagy dolga. Pedig ez most kivételesen egy olyan ügy lehetne, amiben nincsenek oldalak, elvek, dobna a jelenlegi namostmiafaszvan hangulaton.

kakamátyás 2010.03.18. 12:56

ki tart el kit?

újabb statisztikai zsonglőrködéssel kijött, hogy Dominikával állunk egy szinten foglalkoztatottságban, mer ott is kb 3,8 milla dolgozik, meg nálunk is. Ez így kafán hangzik, meg hangzatos, csak mindig kurja az agyam (nem, most nem az indexes bulvár, azt már uncsi fikázni), hanem hogy az a 3,8 az igazából max 2,5, mer ugye az állami alkalmazott és az állami büdzséből gazdálkodó, az bizony nem termel pénzt, az csak viszi. Ez nem minősítés, ez tény. és miből kapják ezek a fizut? amit a másik 2,5 befizetett. szóval az a 38 % az inkább 25 %. ahhoz képest egész jól állunk, nézzük pozitívan :9

kakamátyás 2010.03.01. 09:35

ki a következő?

ez az ország arról híres, hogy mindenki tisztában van a korrupció létével, sőt, egyfelöl támogatja is, másfelől viszont nem örül neki, hiszen mégiscsak az ő zsebéből finanszírozzák mások a magánbizniszt.

Nem tudom mi van mostanában, valahol (túl sok verzió nincs, ügyészség? belügy? rendőrség?) túlcsordult a bili, és nem hajlandók egymás után takaritani a népek, aki mostanában szarba nyúl, az bizony büdös lesz, simán be tud bukni egy nemzetvédelmi rektor egy piti zsarolással, nem nyúlt senki a hóna alá. Ugyanez a bkv-nál, nem kell részletezni, ismeritek a sztorit, a kérdés csak az, hogy mi változott itt meg ennyire az elmúlt 2-3 hónapban? mitől tud egy korrupt politikus hirtelen simán elbotlani a saját szarában? mitől tud a máv is elindulni a lejtőn? hát tényleg elmúlt a betyárbecsület, már tényleg nem védjük egymás hátát? Nem tudom mennyire tiszta, hogy állami válllalatok és magas rangú tisztviselők sorra buknak meg és kerülnek börtönbe, ilyen még soha a büdös életbe nem volt, korrupcióra létrehozott hivatalok és állami cégek ügyei kerülnek napvilágra, ok, kissé egyoldalú a hibalista, de legálább létezik.

Nem akarok mohónak tűnni, de olyat lehetne kérni, hogy a látványosan korrupt szerveztek után a látványosan pazarló és működésképtelen szervezet vezetőit is csesztessük kicsit? bár ez már túl szép lenne.

kakamátyás 2010.01.30. 11:30

ilyen is van

Meglepő dolog történt velem, megérkezett az idei első fizu, és meglepő módon több mint a tavalyi, pedig nem is kaptam fizetésemelést, és még csak nem is néhány száz forintról van szó, egész kellemes kis összeg, a nettóm kb 20 %-kal emelkedett.

Azt hiszem nem vagyok egyedül a sztorival, mindenki, aki 5 millánál kevesebbet visz haza évente és be van jelentve, szembesülhetett ezzel a fejleménnyel, de meglepő módon senki nem beszél róla. Igen, a kommunisták suttyomban csökkentették a jövedelemadót, de valahogy ez semekkora publicitást nem bírt kapni, ez nem egy olyan esemény, amire lehet örjöngeni, nem lehet cinikusan, szánakozva csámcsogni rajta, kivételesen a rohadt kommancsok a dolgozó, bejelentett, de nem topmanager alkalmazottaknak kedveztek, asszem azért vagyunk néhányan, és nekünk már kurvarégóta senki sem tett jót (csak hogy tiszta legyen kikről beszélek: mi vagyunk azok, akik eltartjuk a maradék 8 milliót, mi vagyunk azok, akik semmilyen kedvezményben nem részesülnek, akik pénzért utazunk a mávon, a bkv-n, akik nem sztrájkolhatnak, mert kiröhögné őket a főnök, akik nem simliznek a számlákkal, csak szó nélkül fizetik az adókat, akik fizetik a tb-t, de nem használják, akik még nem is hallottak olyat, hogy 14., de 13 havi fizuról se nagyon, stbstb), szóval van itt egy olyan csapat, aki kurvára megérdemelte már, hogy ő is kapjon valamit a nagy büdös kondérból, amiből mindenki kiveheti, ami tetszik neki, csak ők nem, és most, hogy kivételesen ők is jól jártak, mindenki egy csettintéssel elintézi, ok, ilyen is van, és ezzel kész, pedig ennél azért ez az intézkedés szerintem többet érdemel, igen bazdmeg, köszönöm, hogy gondoltatok kivételesen rám is, jól esett.

kakamátyás 2009.12.16. 11:51

hippi-terror

a legnyugisabb vallások is termelnek ki szélsőségeket, elég csak a keresteshadjáratokra vagy az inkvizícióra gondolni, ami egy hippista kódexbe szépelgő J.K. emberbaráti gondolataira hivatkozva nyírt ki milliókat, de konkrétan a tamil tigrisek kapcsán jutott eszembe a kérdés, ha van hindu terrror-szervezet, akkor bizonyára létezik budhista verzió is, esetleg tud valaki ilyet? csak kivi vagyok, van-e olyan, amikor valaki budha nevét üvöltve robbantja fel a gyaúokat? csak mert ha van a kerszténységnél is szelidebb vallás, akkor az az, de biztos vannak, akik a tanokat máshogy értelmezik, mint a san franciscoi érlemiségiek.

kakamátyás 2009.10.22. 15:52

csendrendelet

nem tudom, ki szokott közületek médiából értesülni dolgokról, mik is történnek a világban, de bizonyára hallottatok a híres terévárosi csendrendeletről. Hogy az milyen undi meg köcsög dolog volt, felháb, meg a fiatalok jogai, meg a korrupt politikusok, meg a többi, ezer helyen, volt is nagy felháb ahogy szokott.

Na, az ok, amiért írom ezt a posztot az az, hogy tegnap eltörölték, vagyis átírták a hires neves rendeletet, már csak az szdsz ekézheti meg, elég, ha oda se fingik, és már meg is pusztították, pedig, szerintem tök rendben van az új verzió, figyelembe veszi a mulatozók és a lakók érdekeit is: azok a vendéglátó-ipari egységek, amelyek ellen az elmúlt egy évben nem érkezett panasz, november 1-je után - a szükséges engedélyek birtokában - reggel 6 óráig tarthatnak nyitva, s ehhez nem kell a lakók hozzájárulása. Az engedély azonban visszavonható, ha a lakók minimum 60 százaléka írásos formában panaszt tesz az adott vendéglő ellen. 

 

Ahogy már egy korábbi posztban is írtam, a pozitív dolgok valahogy a kutyát nem érdeklik, csak a szarcsatározás, pedig néha történnek jó dolgok is, csak nehezebb megtalálni.

kakamátyás 2009.04.09. 10:24

ződebb!!

a miért jó magyarnak lenni kérdésre nem jött válasz, biztos bénák vagytok és unottak, de én azért agyaltam rajta, mer mégiscsak, szóval, megszületett a megoldás:

Első megoldás: keressünk valami különlegeséget (usp-t), amire lehetne egy komoly kampányt fektetni, megismer minket a világ, stbstb. Sok országnak vannak olyan értékei, amik őket különlegessé, érdekessé, egyedivé teszik, nekünk ilyen nincs. De ha nincs különlegességünk, amire büszkék lehetnénk, akkor csináljunk egyet. Az senkit se érdekel, hogy az az ötlet új, vagy régi, az országot jellemzi-e, vagy nem, lenyeg, hogy jó legyen. Csak egy hülye példa: Barcelona. Egy város, ami kurva jó, mert száz éve hagyták egy csávónak, hogy olyan házakat tervezzen, mint előtte és utánna senki a világon. Ebből él most egy 3 milliós város (kis túlzással persze).

De hogy milyen ötlet lenne jó?
ami gazdaságilag jó, ami országimidzs javító, ami nemzeti büszkeséget fejlesztő, ami uptodate, ami közérthető.

A válság miatt gyakorlatilag leállt a magyar gazdaság, legalábbis erősen bealudt, és várja, hogy valaki végre kihúzza a kakiból, de ahhoz, hogy komoly gazdasági szereplők legyünk, sajnos nem elég más népek termékeinek összeszerelőinek, kivitelezőinek, eladóinak lenni, kell valami saját, valami új, ütős cucc. a válság mindig új iparágakat termet, új lehetőségeket, amiket ki kell használni, és nálunk most ehhez minden adott: nincs semmink, ezért aztán csinálhatunk bármit, nincs vesztenivalónk.

Na, az ötlet, hogy mibe kéne fogni: a zöldenergia még gyerekcipőben jár, a napelelmek, szélerőművek hatékonysága lófasz, 10-20 % körül mozog, 10 éves megtérülések vannak a megújulóenergiaforrás témában, a közlekedés áramra történő átállása még csak sci-fi, viszont akadozik a gázellátás, és kiszámíthatatlan az ár, támad a globális felmelegedés, de még mindig szénerőművek látják el az energiafogyasztás jelentős részét. Ha meglovagolnánk a hullámot, és gecisúlyos k+f-be kezdenénk, a fenti problémák megoldásásra, súlyos, működő és innovatív megoldásokkal rukkolnánk elő, az pr szempontból sem utolsó, de az öszes, felül felvázolt problémát oldaná meg egyszerre.

Igen sokba kerül, igen, az oktatást és minden területet egyszerre érintene, jelentős változásokra van ehhez szükség, de ez egy olyan cél és lehetőség, ami most adott, nem kéne kihagyni. de ez csak egy ötlet. Lehet a betyár és a puszta imidzsel is operálni, hátha jön még 20 stájer nyugger a Hortobágyra, vagy a balcsira.

Ha a fentiek túl durvának, esélytelennek tűnnek, tessék megnézni, mi és mikor húzta fel Finnországot. Látok némi párhuzamot.