Azt, hogy miért rossz magyarnak lenni, azt tudjuk jól, erről szólnak a hírek, erről beszélgetünk a munkahelyünkön, otthon, barátokkal a sör mellett, nyafival telik minden napunk, a legelbaszottabb ország már ezer éve, a magyarok (mármint a többi, arcalan magyar, mi, és a barátaink, családtagjaink persze kivételek) becstelenek, ott lopnak és korrumpálódnak ahol tudnak, határon túli magyarjaink elhagyatva, nincs jövőnk, még a szöröstalpuak is lelépnek minket, az országot meg eladják a karvajtőkének. Azt, viszont, hogy miért jó, csak egy természetesen szarbafikázott, kicsit bugyuta reklámból tudjuk meg, pedig igazán nem tenne mostanában rosszat, ha lenne valami olyan országimázs, amiben tényleg magunkra ismerünk, picit büszkék is lehetünk, és nem csak a külföldi turisták idecsábításra szolgálna, de valós értékeket mutatna be, amik egyediek, jellemzőek és legfőképpen pozitívak. A jelenlegi negatv képpel csak azt érjük el, hogy egy negatív spirálba mászunk bele, ahol a negatív dolgokat még negatívabbanak állítjuk be, mint amilyen, ettől mi rosszabbul érezzük magunkat, ettől azok a negatívumok valóra is válnak.

De milyen olyan pozitívumok vannak most, 2009-ben, amire érdemes felhívni a figyelemet, amivel érdemes foglalkozni, ami megkülönböztet minket mindenkitől, de mégsem egy eröltetett fröccsöntött országimázst sugal?

Összeszedtem néhányat, amire én büszke vagyok:

- a fürdők országa vagyunk, több ezer gyógyforrással az egész országban

- a legnagyobb fesztiválok országa, ennyi, és ilyen színvonalú zenei fesztivál többezer km-en belül nincs

- a különleges tömények országa, mindenhol van valami felesnek való, vodka, snapsz, tekila, rakia, vagy rum, de annyiféle alapanyagból, mint nálunk, sehol nem készül ennyi remek pálesz

- a legheterogénebb ország, itt keveredik kelet és nyugat minden népe, ez pedig mind a külsőnkben, mind a belsőnkben megjelenik, miért erőltetjük ezt a homogén design, amikor nem passzol?

- az egyik legnagyobb és legszebb tó európában a miénk (mi meg horvátorsázgba járunk nyaralni)

most hírtelen ennyi, de biztos össze lehet még szedni 100 ilyen szempontot, ha esetleg neked van ilyen, küldjed!

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr861013644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ráncosnyakú · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.03.20. 12:32:55

Európa egyik legnagyobb pornó előállítója vagyunk!

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.03.20. 13:43:44

hát, ez is valami, de azért büszkék ne legyünk már... A legszebb lányos faszkodást is kihagynám, mert több külfölditől úgy hallottam, ez félreértés, tényleg nem rosszak, de inkább csak dughatóak, ami már kevésbé imidzsjavító
süti beállítások módosítása