biztos én vagyok nagyon suttyó, de évekig azt hittem, hogy szénlapáttal (szeneslapáttal?) szeretnék a másikat megigazítani kicsit, de mostanában több helyen is egyértelműen szívlapáttal akarták ezt tenni, és nem bírok rájönni, mi lehet az.

Ipari mennyiségű sziv pakolására alkalmas eszköz? esetleg szívből készült lapát? helpmí!

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr89284610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobacsek 2008.01.04. 18:45:19

szívlapát -> szív alakú lapát

Szívlapát [szerkesztés]
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

A szívlapát a lapát egy speciális formája; nevét alakjáról kapta. Szára az általános kerti lapátokhoz képes vastagabb és hosszabb. Általában bányákban használták. Mivel szénrakodásra készült, a lapát feje kb. kétszer szélesebb a megszokottnál, valamint magas peremmel rendelkezik. Egy hagyományos lapáthoz képest ötször nagyobb mennyiséget lehetett vele egy mozdulattal felemelni. Ahol szénnel fűtenek, még ma is sok helyen tartanak ilyen lapátot a rakodáshoz.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.01.04. 18:49:59

hohoho, ez mindent megmagyaráz, pl azt is, hogy mér hívják néha szénlapátnak néha meg szívlapátnak, ezért jár egy sör (bocs, ez gonosz volt, tudom):)

Bobacsek 2008.06.24. 19:21:51

Hoppá, merci.

Akkor mostanság le is fogyasztanám.
süti beállítások módosítása