na csak nem bírom megállni, hogy le ne írjam, szóval érdekes volt tegnap az orbán interjú több szempontból is, pl én olyat még élő ember szájából nem hallottam, hogy "én kormányzom Magyarországot" mert elvileg a fehér lovas csávó óta nem volt itt olyan, de ezek szerint vikiben megvan az öntudat, és érzi az országot a zsebében, ami azért megnyugtató, hiszen ki akarna olyan országban lakni, ahol nem egy ember aktuális reggeli brénsztormjától függ, hogy hogyan alakul a következő 10 év. a másik izgi az volt, hogy ő a 100 ezer utcára kerülő lakáshitelesnek településeket fog létrehozni szükséglakásokkal, tehát "szükségtelepüléseket", akinek meg munkája sincs, annak meg közmunkát ad, ami azért elég faszán hangzik, tehát ha kibasztak a lakásodból, mert olyan hitelt vettél fel, amit nem tudsz visszafizetni és kibasztak a melódból, akkor viki aládnyúl és felkarol, ad neked lakást és munkát is, lehetsz te bármilyen nagy barom és életképtelen kolonc.

Előttem a kép, ahogy mennek hosszú sorokban azok, akik leszakadtak, mennek orbánfalvára lakni, ahol semmi sincs, csak 100forintos és kínai boltok, az utcák néptelenek de gyönyörűen tiszták, hiszen az egész város azt takarítja, és nincs munkanélküliség, mert aki nem dolgozik, azt kirakja a vitya.  

Mindezt pedig viszonylag olcsón kihozható, ha azt nézzük, hogy egy m3 építési költsége mondjuk 100 e ft, és egy családnak azért nem árt 30 m3, és kéne mondjuk 50 e lakás, akkor alíg a mol csomag harmadáért már meg is oldotta a problémát, plusz az épitőipart is leköti egy időre. persze, ha véletlenül mégsem lenne szükség fél millió közmunkásra, vagy esetleg mégsem tudunk nekik 300 milliárdot kifizetni minden évben a semmire, akkor majd kitalálunk mást.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr222948080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása