...a főváros azért nem tudta kiadni a tulajdonosi hozzájárulást, mert "nem lépett birtokba" a területen. A terület tulajdoni rendezésén ugyanis nyolcadik éve vitázik a főváros és a kultusztárca. Az Index megkérdezte a fővárost, ahol nem tudtak a telekkönyvi bejegyzésről, és a kultusztárcát is, ahol mindkét nyilatkozati joggal bíró vezető szabadságon van. Ez a furcsa átmeneti tulajdonjogi helyzet eredményezte azt, hogy a Gödör Klub büféje a 2002-es nyitástól kezdve csak ideiglenes engedélyt kaphatott, amit havonta kellett meghosszabbítania. A gyakorlat felkeltette az ügyészség figyelmét, eljárást indítottak, majd az év elején megállapították, hogy ez joggal való visszaélés...

Index

Tehát immár hat éve működik egy színvonalas, jó programokban bővelkedő, kultúrált és izléses külsejű, jó és könnyen megközelíthető hely pesten, ahová gyakorlatilag egész nap érdemes kijárni, délelőtt olvasgati a fűben, délután sörözgatni az asztaloknál, este meg partizgatni, és igen, ezeknek a kritériumoknak eddig egy hely felelt meg összeségében mostanáig Budapesten, és bár a politika hozta létre egy elbaszott nemzetiszinház projektel, de a politika is szünteti meg, azzal hogy egy ilyen szintű kérdést nem tudnak megoldani, hogy kié legyen a hely, és inkább pusztuljon, minthogy a másiké legyen.

grat, grat, grat.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr78538906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása