kakamátyás 2009.04.09. 10:24

ződebb!!

a miért jó magyarnak lenni kérdésre nem jött válasz, biztos bénák vagytok és unottak, de én azért agyaltam rajta, mer mégiscsak, szóval, megszületett a megoldás:

Első megoldás: keressünk valami különlegeséget (usp-t), amire lehetne egy komoly kampányt fektetni, megismer minket a világ, stbstb. Sok országnak vannak olyan értékei, amik őket különlegessé, érdekessé, egyedivé teszik, nekünk ilyen nincs. De ha nincs különlegességünk, amire büszkék lehetnénk, akkor csináljunk egyet. Az senkit se érdekel, hogy az az ötlet új, vagy régi, az országot jellemzi-e, vagy nem, lenyeg, hogy jó legyen. Csak egy hülye példa: Barcelona. Egy város, ami kurva jó, mert száz éve hagyták egy csávónak, hogy olyan házakat tervezzen, mint előtte és utánna senki a világon. Ebből él most egy 3 milliós város (kis túlzással persze).

De hogy milyen ötlet lenne jó?
ami gazdaságilag jó, ami országimidzs javító, ami nemzeti büszkeséget fejlesztő, ami uptodate, ami közérthető.

A válság miatt gyakorlatilag leállt a magyar gazdaság, legalábbis erősen bealudt, és várja, hogy valaki végre kihúzza a kakiból, de ahhoz, hogy komoly gazdasági szereplők legyünk, sajnos nem elég más népek termékeinek összeszerelőinek, kivitelezőinek, eladóinak lenni, kell valami saját, valami új, ütős cucc. a válság mindig új iparágakat termet, új lehetőségeket, amiket ki kell használni, és nálunk most ehhez minden adott: nincs semmink, ezért aztán csinálhatunk bármit, nincs vesztenivalónk.

Na, az ötlet, hogy mibe kéne fogni: a zöldenergia még gyerekcipőben jár, a napelelmek, szélerőművek hatékonysága lófasz, 10-20 % körül mozog, 10 éves megtérülések vannak a megújulóenergiaforrás témában, a közlekedés áramra történő átállása még csak sci-fi, viszont akadozik a gázellátás, és kiszámíthatatlan az ár, támad a globális felmelegedés, de még mindig szénerőművek látják el az energiafogyasztás jelentős részét. Ha meglovagolnánk a hullámot, és gecisúlyos k+f-be kezdenénk, a fenti problémák megoldásásra, súlyos, működő és innovatív megoldásokkal rukkolnánk elő, az pr szempontból sem utolsó, de az öszes, felül felvázolt problémát oldaná meg egyszerre.

Igen sokba kerül, igen, az oktatást és minden területet egyszerre érintene, jelentős változásokra van ehhez szükség, de ez egy olyan cél és lehetőség, ami most adott, nem kéne kihagyni. de ez csak egy ötlet. Lehet a betyár és a puszta imidzsel is operálni, hátha jön még 20 stájer nyugger a Hortobágyra, vagy a balcsira.

Ha a fentiek túl durvának, esélytelennek tűnnek, tessék megnézni, mi és mikor húzta fel Finnországot. Látok némi párhuzamot.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr321055354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.04.09. 10:51:48

matyika ne legyél már naiv, kit érdekel, mi lenne jó az országnak? idealista kis fütyi vagy, ha nem látod, hogy milyen ország ez, és milyenek az emberek

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.04.09. 12:04:33

nem hiszem, hogy pl a nokia országimidzs okokból tért át a gumiscizmáról a mobcsira, de a hatás azért meglett, ettől függetlenül.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.09.16. 14:33:49

azé az kurva szomorú, hogy fél éve nem írtam ide, azelőtt is faszság volt, és kb megegyezik a stat a rezegáéval.
süti beállítások módosítása