kakamátyás 2008.11.22. 11:46

a kisfőnök

Mostanában sokszor felmerült a szlovákok magyargyűlölete, mint közbszéd, és csak szomorúan széttárjuk a karunkat és szomorúan ingatjuk a fejünket, nem értjük mi baja a knédlizabálóknak, mi szeretjük őket, a sörüket is, a kajájukat is, hátmég a sípályáikat, mi baja van ezeknek velünk? főleg, hogy elég gyűlölködő kis nép vagyunk, de speciel a szlovákokat kevésbé utáljuk az átlagnál, hátakkormeg mi van ezekkel? Általában idáig szokott jutni a mélylélektani elemzés, mi jó fejek vagyunk, ezek meg itt gyűlölködnek, hát a faszse érti ezeket, miközben azért nem ennyire egyszerű az ügy, több száz évre nyúlik vissza, nem a rendszerváltáskor keletkezett. Nem vagyok járatos a témában, de mintha a magyar történelemkönyvek, meg úgy általában  a közvélekedés figyelemen kívűl szereti hagyni, hogy az a bizonyos oszták-magyar monarchiát nem véletlenűl hívták úgy ahogy, lehet, hogy ha osztrák-szlovák monarchiáról tanulunk, most máshogy állnánk a témához, szóval amikor fel vagyunk háborodva, hogy nem annyira rajonganak tótok a magyar nyelvű oktatásért, vegyük már figyelembe, hogy a 19 század nemetiségi törekvéseit a térségben mi, a jófej és ultraliberális nép törtük ketté, betiltva mindenhol a saját nyelven való oktatást, sőt.

Ez igaz a horvátokra, szlovákokra, és mindenkire, akinek az irányításását a nagyfőnök ránkbízta itt a birodalom keleti oldalán. Bár mi valamiért úgy emlékszünk, hogy a monarchiában azért mi is szoptunk rendesen, vegyük már észre, hogy sokkal, de sokkal jobb pozicióban voltunk, mint a kicsik itt a környéken, és ezzel szépen vissza is éltünk, jelasics se gecizésből ugrott rögtön, sok szar gyűlt már össze addigra, szóval, ha lehet, nézzük már kicst komplexebben a problémát, ne szaros focihuligánok és kivezényelt kommandósokra osztva a kérdést.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr92782547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.25. 10:44:47

az milyen, a statban a hivatkozók között csak a 4. a porke :) de ez valszeg csak nekem vicces. de legalább valaki kommentel. elvagyok.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.25. 15:22:18

bezzeg a mozibabe szép mi? csak fos template-ek vannak a blogsablnokban is, az a baj,

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.11.25. 15:24:56

mér tán ronda a mozibabe? te kis hazudós disznó :)
hát át kell kicsit gyúrni, de kiindulásnak jók azok, fotóbolt az meg van tán

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.25. 19:31:58

hát, nem ronda, de azért lehetne szebb, hamár így rákérdeztél :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.11.26. 15:18:42

kakamátyás · rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.07. 11:34:15
tényleg kafa lett :)
Moderál

te kis buzi, te nem a főnököm vagy véletlenül?
az ilyen: egyik nap "szép, jó lesz", másnap ugyanarra "mi ez a szar?"
menjetek a picsába.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.26. 19:23:24

naaa, este megszopikállak husipók, nyugizzá :)

Bobacsek 2008.11.27. 10:03:25

Szerintem okés, no problemo

Felvilágosító 2008.12.05. 15:22:44

Buta egy ember vagy matyikám! Meg egy kicsit magyarellenes (vagy csak egy kis zsidó vér miatt van mindez?) Méghogy kettétörtük szegény nemzetiségek fejlődését......hahahaha
Nem buta kishaver! Csak a nyugati mintát követtük! Lásd Fr.o és Britannia! Mindkettőben szinte kötelező volt az állam nyelvét ismerni, és ezt az oktatással érték el!
Franciaországban 1789-ben 50% sem beszélte a hivatalos nyelvet 1890-ben már 95%!!! Vagy 18.sz-ban Britanniában még többnyire csak az angolok beszéltek jól angolul! ma már mindenki!

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.12.06. 09:58:01

egyfelől tök igazad van, ez egy nemzetközi trend volt, és, ez szerinted helyes? a nyugat mindent jól csinál, mi? Azért vagyok magyarellenes mert szerintem nem volt jófej dolog az alánkrendelt (bocs, alátokrendelt) országok nyelvét el nem ismerni?
Én csak azt próbáltam elmagyarázni, mi lehet a magyarellenesség hátterében, erre jössz, és még illusztrálod is, köszi :) pont ilyen mentségeket várok, még, még :)
Szerintem kár azokért a kihalt nyelvekért, ki tudja mi mindent megtudhattunk volna belőle, mielőtt végképp eltűntek.

Ja, és zsidózz bátran, az mindig bejön. Ja, persze ha keresztény szűzlány vagy, szeretettel várunk a ma esti szeánszra, kellesz a maceszba.

Felvilágosító 2008.12.07. 20:51:33

Valamelyik nemzetiséghez tartozol vagy annak érzed magad. Nem zisidóztam, 1X nem is zsidóra gondoltam, bár olvasván "Ja, és zsidózz bátran, az mindig bejön" már okkal megfordulhat az ember fejében. Ilyent magyarok nem írnak, még balos politikai beállítottsággal sem. Bevándorló népek voltak ezek, akként is kell felfogni. Szlovákok nem azonosak a 3 felvdéki megyében őshonos tótokkal, hanem csehek tótok lengyelek magyarok ukránok városi németek összeolvadásából keletkezett új nép a XIX.sz-ban, a román vlach bevándorlás a török elől menekülés jól dokumentált, a szerbek betelepítése a habsburgok által szintén tény. Ezen népek a tatárjárás törökdúlás hasznélvezői voltak , betelepítettek, végsősoron a magyar nép kárára mint a történelem bebizonyította. Magyarországon deklarálták ismerték el 1X a világon a kisebbségi etnikai jogokat 1849-ben! erről semmit sem hallottál?

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.12.08. 09:57:19

"Buta egy ember vagy matyikám! Meg egy kicsit magyarellenes (vagy csak egy kis zsidó vér miatt van mindez?)" Összekötöd a magyarellenességet a zsidó vérrel, ez mi, ha nem zsidózás?????

"nem azonosak a 3 felvdéki megyében őshonos tótokkal"

Bezzeg a büszke Magyarországot csak tiszta vérű szittyák lakják, itt betelepítés, keveredés elő nem fordulhatna, nemde?

A szlovákok majdnem ugyanannyi ideje vannak itt mint mi, viszont csak 1849-ben ismerték el egyáltalán a létezésüket, köszi, ezzel sikerült alátámasztani, amit írtam, asszem ez megmagyarázza a kissebbségi komplexusukat, amivel most annyira kűzdenek.

Nem vagyok magyarellenes, magyar vagyok, és szeretném, ha tisztán látnánk, bármilyen nehéz is szembenézni a múlttal, de kell, az identitásunkhoz ezek a tények is szorosan kapcsolódnak.

Felvilágosító 2008.12.08. 16:56:00

nem létezett szlovák nép és identitás 1700-as évek vége elött. Írott anyagban sem igen fordul elő. Ne keverd a maroknyi tóttal, mint mondom a szlovák populációnak csak nagyon kis része rokona a tótoknak. A magyarok se nem finnugorok se nem szittyák se nem török nép. Legközelebbi genetikai rokonai a lengyelek, nézz utána, ez tény. Kivéve az alföldiek, ők tényleg kevésbé magyarok, zömük nem volt jelen honfoglalás államalapítás alatt. Tatárjárás után, annak hatására az Alföldön Nagy Lajos király uralkodásának végéig nagyon kevesen szorványban beszélték még a magyar nyelvet. (jászok kunok és balkáni délszlávok lakták főként) Elmagyarosodásukat Zsigmond király korára teszik. A nemzetiségek mindig is a magyar nyelv tanulása miatt tiltakoztak, illetve az váltotta ki belőlük elsődlegesen az ellenérzést. Mind a mai napig nincs egy olyan ország a világon ahol az adaott államban a hivatalos nyelv ismerete nélkül boldogulni lehetne. Nem találsz. Magyarországot összehasonlítod az I.VH előtti országok nemzetiségpolitikájával, akkor megláthatod hogy az ADOTT KORSZAKBAN a lehetséges legtöbbet adta a kisebbségeknek.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.12.09. 09:53:57

na, fasza, végre normális vita kezd ebből kerekedni :) Ez utóbbi kommentbe belekötni sem tudok, tök igazad van, olvasott gyereknek tűnsz, de elég a nyalakodásól.
Már csak egy kérdés maradt, mi baj velünk a szlovákoknak és horvátoknak? És miért nincs velünk bajuk a szlovéneknek pl?
Mert szerintem simán visszavezethető az o-m monarchiára, és valamiért mégsem az labancokat utálják.

Felvilágosító 2008.12.09. 17:51:26

Szlovákia mint önálló állam nemrég óta létezik, identitási probkémákkal küzd. Csehek hangolták őket a magyarok ellen. Csehország és Szerbia csak úgy lehetett valamilyen szinten európai tényező, ha létrehozzák a mesterséges kreatúra államaikat csehszlovákiát jugoszláviát. A szlovákságnak nem volt komolyabb ellenérzése a magyarsággal szemben még az I.VH előtt. Cseheknél sem harcoltak nagyon szlovák önkéntesek 1919-ben. No de sokak számára a nagy közös állam nem volt olyan tökéletes mint ahogy még megalakulásukkor látták helyzetét. Köztudott hogy mind2 mesterséges államban (csehsz. jugo) a nagyobbik népesebb nemzet fiai élveztek politikai gazdasági kulcspoziciókban vezető szerepet, még a kisebbik nép területén is hegemon szerepük volt! A cseheknek sikerült megtalálni az ellenségképet, és mivel oktatásban is meghatározó szerepül volt idővel átformálták a szlovákokat is. Horvátoknak nincs komolyabb ellenérzése a Magyarokkal szemben. Ellenben érdemesebb a román szerb ellenérzést megvizsgálni, mivel komplexebbek, nagyon komoly vallási-kultúrális vetületük is van . Azaz: nyugati keresztények (protestánsok katolikusok) és az ortodox egyház ellentéte a XI.sz óta. Míg a nyugati egyház hatalma befolyása fokozatosan visszaszorulóban volt, addig az ortodox kereszténységben töretlenül képes volt befolyását megőrizni az emberek gondolkodásában és a kultúrális életben.
Fontos megemlíteni a pánszlávizmust is, melyet az I. világháborúban meg is akart valósítani az orosz cár. (14-ben még olyan álmokat is szövögetett, hogy majd elfoglalja a törököktől Konstantinápolyt, és régi álmát a bizánci császárságot újraéleszti. Tudni kell hogy III.Iván moszkvai fejedelem úgy lett cár (azaz császár), hogy ezt a titulust bizánc elfoglalásásakor az ortodox bizánci pátriárka (a legmagasabb egyházi rang akkor ortodoxoknál) neki ajándékozta. Ezt összekapcsolta a pánszlávizmussal, ahová beillettek a szerbek csehek is. Ma már tudjuk, ezekből az álmokból az orosz háborús katonai vereségek majd a szovjet forradalom miatt semmi sem lett. Ebbe a képbe sehogysem illett bele Magyarország, se nem szláv, se nem keleti (ortodox) kultúrájával, elvágta a területi egységet folytonosságot a szláv tengerben (választóhatár volt délszlávok É és K-i szlávok között.

medvepók 2008.12.09. 17:57:57

"Horvátoknak nincs komolyabb ellenérzése a Magyarokkal szemben."

talán a fiataloknak nem, de a középkorúaknak és az öregebbeknek nagyon is van! esetleg győződj meg róla magad, nem kell messzire menni hozzá :)
volt valahol egy felmérés, csak a szlovének nem utálnak minket (és mi se őket) a környező országok közül. ha megtalálom, belinkelem.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.12.09. 18:31:03

"III.Iván moszkvai fejedelem úgy lett cár (azaz császár), hogy ezt a titulust bizánc elfoglalásásakor az ortodox bizánci pátriárka (a legmagasabb egyházi rang akkor ortodoxoknál) neki ajándékozta"

ez de komoly, ezt nem hallottam. Viszont a csehes uszítás sántít kicsit nekem.

"volt valahol egy felmérés, csak a szlovének nem utálnak minket "

Meg az osztrákok (talán csak Burgenlandban), ez viszont elgondolkodtató

Felvilágosító 2008.12.09. 19:10:37

Igen a bizánci pátriárka "ajándékával" az oroszországot egységesítő moszkvai fejedelem (III.Iván) cár lehetett, és a bizánci császároknak immár (pátriárkai engedéllyel) eszmei örököse.

Az osztrákok utálata valójában cigány-gyűlölet.
Mindenki emlékszik az osztrák üzletekre és a "magyar ne lopj" feliratokra a 90-es évekből. Magyarországi putris cigányok gyakran lejmolnak osztrák cuccokat, amit a magyar ócska v. használtpiacokon árulnak. Nekik egyremegy hogy magyar vagy cigány az etnikuma, hiszen magyar rendszámmal és magyar állampolgársággal rendelkeznek ezek a cigányok. Sajnos az ilyen árus cigányok nagy része ma is hasonlóból "szerzi be" termékeit, sok bosszúságot okozva a határközeli osztrákoknak.

Hidd el a csehek oktatási rendszere alakította ki a szlovákokban a magyargyűlöletet. Legjobb példa 1919 (mivel akkor még nem lehetett hatása a cseh oktatási rendszernek a szlovákokra), nem nagyon csatlakoztak szlovákok a csehekhez a magyarok elleni háborúban.

Ráncosnyakú · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.12.10. 23:47:21

Engem Felvilágosító felvilágosított érdekesen részletes comment-jeivel, viszont a "vagy csak egy kis zsidó vér miatt van mindez?" szöveg után azt állítani, hogy "nem zsidózott és meg sem fordult a fejében", egy kicsit elbizonytalanított.
süti beállítások módosítása