Lehet, hogy hülye kérdésnek hangzik, mert pl a KSH is megmondja a tutit, nem egy olyan nagy ördöngősség, de engem mégis évek óta basztat a kérdés, mivel egy dolog, hogy hány lakos van bejelentve pestre, de az semmilyen összefüggésben nincs a valódi lélekszámmal. Nem tom ki hány olyan embert ismer, aki vidékről jött fel és albérletben nyomja itt, vagy már van saját lakása, de még mindig vidékre van bejelentve, nekem ismerőseim kb felére igaz ez, és én még szerintem nem is vagyok túl reprezentatív. Igazándiból nincs jelentősége a kérdésnek, csak abból a szempontból, hogy ha mondjuk a hivatalos kb 1,75 millió pesti lakos helyett mondjuk 3 millión (ez a szám az aglomerációból bejárókat is tartalmazza, és úgy simán összejöhet) tengődnek itt, viszont a fizetési statisztikák megyei vagy regionális bontásban mutatják a nép bevételeit, és ezekben a pesti fizuk is vidékiként szerepelnek, akkor az ott keletkezett számok igencsak torzítanak, és helyzet rosszabb, mint a jelenlegi kimutatásokból látszik. Az, hogy az milyen súlyos, hogy vidéken nem marad fiatal értelmiségi, mert ott nincs meló meg élet, az más kérdés.

Ha valaki a fentiekből azt szűri le, hogy nekem már megint olyan munkát kéne végeznem, amihez gecire semmi kedvem és inkább fasságokon agyalok, akkor az jól látja a kérdést :)

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr21408240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2008.04.11. 02:45:27

Hüm, hüm.. hát tényleg jó lenne egy ilyen statisztikát is ismerni. Érzésem szerint egyre többen jönnek Bp.-re, pedig a hivatalos adat szerint az összlélekszám csökken..

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Population_of_Budapest.jpg

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.04.11. 10:38:36

ugye?? végre valaki átérzi a kérdés súlyát :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.07.11. 11:57:00

azé vicces, hogy még mindig ez a legolvasottabb post, ha esetleg valaki ennél pontosabb, vagy megbízhatóbb számokkal rendelkezik, ossza meg bátran!

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2008.07.13. 12:56:19

Azért álljon itt pár link KSH-ékhoz:

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/tabl6_01_02i.html (korcsoport szerint)

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/tabl6_01_01i.html (nem szerint)

Kb. 2004-es szinten vannak a számok. Mondjuk most több a 65 év fölötti ~10 ezer fővel. És további jó hír, amit eddig észre se vettem, hogy ~200 ezerrel (!!) több csaj van Bp-en, mint nem :]

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.07.15. 16:26:34

na igen, de ez is ksh-s adat, ami ugye nem hiteles, mert pl amit írtam, a vidéken, otthonra bejelentett, de pesten dolgozó arcokat nem bírják mérni, az még a népszámlálásból se nagyon derül ki, szóval...

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2008.07.15. 17:19:08

Persze, szerintem se ENNYI, de a változásokat legalább valamelyest mutatja.

Csukak 2008.09.22. 16:32:04

Mátyás, jó hogy felvetetted a témát, tényleg érdekes, de fogalmazhatnál kicsit szebben is...
süti beállítások módosítása