igazán nem vagyok egy guszta gyerek, aki ismer, tudja, de vannak dolgok, amik még engem is zavarnak, pl ilyen a csikk nem rendeltetésszerű elhelyezése. nyugi, nem fogok itt most dohányzásellenes kampányba meg szép hazánk elronditása elleni hadjáratba, csak azt tűnt fel, ahogy az emberek a csikktől megszabadulnak, az vicces.

1. utcai csatornába dobós. Remek ötlet, hiszen eltűnik a kis büdös a szemünk elől, mintha sose lett volna, merthát a luk a földön fasz tudja hová visz, lényeg, hogy már nincs csikk, dolog elintézve.

2. virágágyba, utcai fa földjébe helyezős. Az is király, hiszen mégsem az utcán dobja el, hanem a kihelyezett természeti közegbe, ami ugye méhsem az utca, az szinte már egy reciklálással egyenértékű cselekedett.

3. tökmindegy, de messzire. Ez tán a legviccesebb, mikor a butikos kivonul a bót elé cigizni, aztán mikor végzett, akkor átdobja a szomszéd bolt el, tehát az ő portája tiszta marad, ő megtett mindent. ha a másik visszasöpri, akkor viszont egy rohadt köcsög. A lényege az elméletnek, hogy ha nem maga elé, mellé dobja, hanem  legalább egy méterrel arrébb, már tett valamit.

4. a pocsolyába dobós. a csikkel az a baj, hogy tűzveszélyes. erre a célra fejlesztették a ki a pocsolyát, ami eső után sűrűn előfordul, és arra lett kitalálva, hogy csikket dobj bele, hiszen akkor elalszik, és nem veszélyeztett tovább, újfent jófejek voltunk, bár azért nem tökéletes.

ennek van egy vicces fordítotja, nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy a belváros (bp) tele van ilyen zöld, henger formájú rudakra szerelt izékkel, na, pl azok valódi, a célra kifejlesztett hamutartók, csak hogy tudjátok, azok viszont mindig mindennel tele vannak, csak csikket nem találsz bennük, mert az már sose fér bele.

Nem tartozik ide, csak részben, páhuzamba állítható a fentiekkel, egyszer láttam egy aluljáróban egy csávót az oszlopnál hugyálni, szintén nem bírtam értlemezni, de beugrott, hogy ez biztos valami ősi ösztön városi mutációja: a fát locsolni kell - akár huggyal is - ha nincs fa, jó az oszlop is. hiszen akár az aluljáró közepén is tehette volna, az eredmény ugyanez, hiszen mindent beterített a szag meg a lé, de mégse.

hát így.

A bejegyzés trackback címe:

https://porkeporke.blog.hu/api/trackback/id/tr48897834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.01.29. 09:31:49

na, látom, fájó pontra tapintottam már megint :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.01.29. 13:04:03

hát fájni nem fáj, de én geci módon dobálom el a csikket. szégyellem is magam, tényleg.
süti beállítások módosítása